Mjukstart i solen


Kom till min barndomsby för lite jobb igår efter att ha varit hemma i Göteborg i en dag och umgåtts med mina föräldrar och även fått tid till en plugglunch på Fröken Olsson. Tråkigt att åka ifrån dom direkt men ska bli skönt att börja jobba lite igen :) jag ska nämligen vara på Bella Gästis den här sommaren också så jag är här och försöker komma in i det hela igen.. Kände mig helt lost igår när jag jobbade första gången och visste knappt vad jag gjorde men som tur var så kom jag in i det ganska snabbt, det är lite som att cykla ;) alla var glada att se mig igen iallafall och det är roligt! Våran pizzabagare Jacob hade saknat mig så mycket att han gjorde en pizza till mig format som ett hjärta! :D 💋

Jag lämnade ett strålande hyttan och har som tur är lika fint väder här! ❤
Fick även en liten chock när jag kom hem till mitt "flickrum", hela rummet tas upp av en underbart skön dubbelsäng som jag får ta med mig upp sen när jag flyttar till en egen lägenhet i juli! Äntligen slipper jag sova i bäddaoffan, härligt! ;)

Nu ska jag iväg och jobba igen, ut i solen och njut med er! ;*


Vårvärme! ❤


Började skolan sent idag så gänget passade att träffas för frukost på Guld kringlan, det var längesen vi alla sågs nu så det var himla trevligt att vi var samlade igen trots våra olika scheman som alltid tycks vara fullspäckade med annat och ingen tid över till annat eller för varandra! ;S

Nu börjar det bli svårt i skolan med vitikultur och vinifiering med primära, sekundära och tertiära smaker i vinerna som vi ska hitta.. Varför krångla till allting så mycket?!
Våran lärare Pontus tyckte att vi skulle sluta tidigare idag och fortsätta imorgon så att vi kunde gå ut och njuta av det fina vädret. Detta var precis det jag, mini och Hanna gjorde, så underbart! Dock så är det nu man är för snabb med att ta av sig ytterkläderna när man är ute och alltid lyckas bli förkyld så för en gångs skull håller jag mig lite och väntar ett litet tag till ;)

Nu är även väskan färdigpackad (nästan) och jag är mer än redo att åka hem till min familj imorgon! <3


Mässa!

Har haft en bra helg med Grand cru-mässa i Örebro på dagen i lördags och inflyttningsfest på kvällen! Mer sådana dagar tack!


Full fart!


Helgen har bjudit på både lugn och fart! I fredags orkade jag inte göra någonting och efter tentan och ångesten hade släppt bestämde jag mig för att ha en lugn hemmakväll och pyssla om mig själv, det behövdes!
Tanken igår var att jag skulle på förfest hos Selinda innan det var dags för st Patricks-partaj på puben men jag och min roomie började festa lite här innan vi skulle skiljas åt men rätt som det var så var klockan 22:30 och det var pubdags! Alla bara skrattade åt mig eftersom jag tydligen såg ut som en speedad duracellkanin som inte kunde hålla tyst och sluta le! Som tur var så fick jag höra att man blev glad av att titta på mig så det var ju ett plus iallafall... Haha! ;S
Vet inte riktigt vad som hände igår men hela min kropp är full med blåmärken och jag har ont överallt! Har mått skit och varit sängliggande i stort sett hela dagen idag, får skylla mig själv men tycker att det är lite fel att man kan ha så roligt ena dagen och "förtjäna" att må dåligt dagen efter som alla säger, jag förtjänar att alltid må bra! :D jag måste bara flika in att jag har en underbar roomie som ställer upp när saker och ting känns jobbiga, stort tack!


Lufta sinnet!

 
Idag hade vi tenta i råvarukunskap, kommer kugga fett! Men vet ni vad? Det gör mig inget! Jag hade redan räknat med det och det kändes inte lika illa den här gången då jag insåg att jag pluggat på råvarorna och inte metod och tillverkning som kom på provet, sånt som händer och det är bara att ta nya tag och inte ge upp! :)
Tog en kvällspromenad men Boo för att få lite luft och vakna till liv, har varit helt slut denna veckan efter allt plugg. Har bara varit hemma och tagit det lugnt ikväll, så skönt att inte göra någonting, det behövs ibland!
 
Igår testade jag även på att göra min egna sushi, gick väl sådär med tanke på att utbudet av pålägg inte är det största här i Hyttan så jag fick ta kallrökt lax istället för sån där god sushilax.. Inte det bästa men jag försökte iallafall, riset var det svåraste och tog längst tid men nu har jag testat och vet till nästa gång då jag har tillgång till en bättre affär ;)
 
 Nu ska jag stänga ner och krypa ner helt under täcken och kolla klart på American pie 2, awesome! Ha en trevlig fredag! Puss hej
 

Rätt kombination med nya upplevelser?

 
RÄTTELSE: Såg att jag stavat fel på vinet från Vinunic, Catena ska det vara och inte Catan så har vi det avklarat och kan gå vidare! ;)
 
Idag var första gången som vi hade mat och dryck i kombination, riktigt kul! Har aldrig smakat på varken anklever eller ostron så det var spännande att testa! Min lärare tyckte att det var lite komiskt att jag kommer från Västkusten och aldrig har provat ostron, men har varit lite rädd för dom innan och andra skaldjur har lockat mer.. Haha! ;) Vi hade även en valnötsröra med yoghurt på ett salladsblad, torkad serranoskinka, syrliga äpplen i pressad citronsaft och en Cheviche med färsk frukt och pilgrimsmusslor. Till detta hade vi tre vita viner med olika karaktärer, två kraftiga röda viner, en mörk och en ljus öl, två olika teer och kaffe. Vi fick mixa och matcha och upptäcka vilka kombinationer som inte gick ihop och vilka som förhöjde smakupplevelserna hos varandra! :)
 
 
 

Stockholm baby!

 
Idag var det Stockholm som gällde och jag kan inte ens förklara hur skönt det var att komma iväg från Hyttan över dagen och se nytt ljus.. ;P först var vi på nordiska museet och lyssnade på när våran lärare Richard Tellström pratade om olika utensilier och visade oss olika uppdukningar. Vid lunch satte vi oss i museet och åt en jättegod havsborre som var dränkt i vitlök, såå gott! ♥ efter maten var det dags att bege sig till Vinunic och riedel-glasprovning, vi fick prova underbara viner. Jag blev förtjust i ett chardonnay vid namn Catan som jag definitivt kommer lägga beslag på nästa tur till systembolaget! Är även sugen på denna karaff så jag tycker skulle passa bra i mitt nya hem till sommaren ;) kommer göra av med alla mina besparingar på det företaget som det känns nu! ;S
 

Goda nyheter!

Somnade med datorn på magen inatt så det blev inget inlägg igår! Oops..
Igår höll jag iallafall min första vinprovning, det var bara för halva klassen i skolan men det var ändå sjukt roligt och vi testade många roliga viner! :) Jag valde den fantastiska champagnen Belle Epouqe och jag blev stormförälskad av dess fruktiga smak och underbara mousse som kittlade i strupen! Hade det inte varit så förbaskat dyrt så hade jag köpt en flaska varje helg! ♥
 
Igår kom Julia hem efter att ha varit hemma hos sig familj i en vecka, det är kul att hon har kommit hem igen men jag trivdes allt rätt bra här helt själv ändå.. Bara det att kunna gå på toa utan att behöva ta på sig full mundering har varit så härligt! ;P Fick reda på igår att jag har fått en egen lägenhet! Jag måste bara vänta tills treorna flyttar i juni, sen så är den min! :D Längtar!
 
Jag är kaninvakt i helgen och jag passade på att ta mig en rejäl promenad när jag ändå var ute och skulle mata Lillis! Vädret håller i sig och för varje dag som går med sol så hoppas man ännu mer på att snön ska smälta och att det ska komma lite värme. Snart är nog sommaren här trots allt ;)
 
 

Bröllopsplaner!

 
Ännu en dag med strålande solsken! Dock så är det ingen direkt värme än men bara det att solen är framme gör att man blir alldeles varm i kroppen och vill ge sig ut! ♥ gick hem till Hanna en sväng och drack te på hennes uteplats innan det var dags att bege sig till Hällefors för att sola lite, dags att ändra färg på hyn så man ser någorlunda frisk ut! Just nu är jag likblek.. Ella och Kim tryckte i sig varsin pizza också medans jag satt där mittemot och stod emot grupptrycket och bara tittade på!
 
När jag kom hem blev jag bjuden över till Josef och Maria på tårta, jag blir alltid lika road när jag säger deras namn och tänker direkt på Bibeln! :P Detta visade sig vara en eventuell bröllopstårta som Josef hade ställt sig och bakat när han var sugen på tårta, det tog honom två dagar att göra den med alla lager som var i.. Citron och blåbär, mums! Jag hoppas på att få provsmak fler tårtor, nästa gång vill jag ha något med choklad och jordgubbar! ;) Dom frågade mig även om jag ville servera på deras bröllop som hålls här i Grythyttan i slutet på augusti! Det ska bli så roligt att få hjälpa till på deras stora dag! :D
 
Blev precis klar med min presentation inför imorgon också, vi ska hålla i en egen vinprovning i skolan. Jag har valt en underbar champagne som jag hoppas att jag kommer lyckas förmedla men kommer även att få testa många andra olika spännande saker som man kanske aldrig får möjlighet att göra igen. Ser fram emot det!
 
 
Nu ska jag krypa ner under täcket och gotta mig till en Disneyfilm, det måste vara världens bästa filmer! ;) ♥ Puss och godnatt!
 

Myskväll .

 
Ella bjöd på frukt och smält choklad innan det var dags för oss att gå till puben tidigare ikväll! Underbart! ♥ har inte ätit jordgubbar på evigheter och trots att de inte smakade så mycket så var det himmelskt!
 
 

Mums!


Dagens lunch i Måltidens hus idag var fisk eller häst lasagne.. Av studenterna så var menyn roande men för vissa utomstående så var skämtet inte lika godkänd och en gnäggande Henrik fick ta att förklara för de som inte förstod ;) ibland tar jag att han är hög på jobbet, han har en sån där knasig personlighet som man blir glad av vara nära! Man får energi! ;)
Idag har vi haft ölprovning med Jan-Erik Svensson, riktigt gott och intressant! Hela dagen har bestått av att dricka 18 olika sorters öl! ;) jag har aldrig tyckt om öl egentligen men nu börjar det faktiskt falla mig i smaken och just nu sitter jag med en 117 lager framför mig på puben och kollar på CL med Ella! ;D


Smekmånaden är över!

 
Nu är det min tur att ha fullt upp medan mina vänner slappar och har det bra! Inlämningar, tenta, egen vinprovning och ännu en tenta står på schemat den närmsta veckan.. Inte så jätte roligt men vad hade jag väntat mig egentligen, att jag skulle få glida runt och bara gå till skolan utan några arbeten? Antagligen! Bra där.. Hur som helst så känns det som att jag har stängt in mig och inte har tid att träffa någon förutom Ella som kommer hit och äter upp min mat som jag gärna delar med mig av till henne så slipper alla kilo falla på mig! ;) kunde inte bestämma mig om vad jag var mest sugen på så jag ställde mig i köket och gjorde egen sparris&räkröra, snittar med paprikaphiladelphia, avokado och parmaskinka, citron&hallon macarons, maränger och vit chokladpannacotta med hallon&passionsfrukt som jag inte tror att hon klagade över direkt ;) ♥ sedan har jag även mitt guldkorn Blondie som har dragit med mig ut på härliga promenader nu i veckan när det har varit så underbart väder! Sist följde Tobias med också, riktigt mysigt! ♥
 
Gänget begav sig till Örebro i lördags och för en utgång någon annanstans än i Hyttan och jag tror inte att ni kan förstå hur skönt det var att komma ifrån den här hålan bara för en stund! Man blir knäpp av att bara gå här i sin lilla bubbla och samma saker händer varje dag och det är ingen speciell variation i vardagen och man träffar samma människor varje dag.. Bara av att se nya ansikten och kunna prata med nya personer var kanon! Jag och Blondie var de enda som kom med bilen tillbaka och vi åkte raka vägen till McDonalds! Eftersom vi inte har någon snabbmat här ute i skogen så var detta det bästa på kvällen, nästan ;) Somnade gott när jag kom hem då jag var tvungen att hålla mig vaken i bilen och hålla Blondie sällskap.. Men det var det helt klart värt! ;*
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus