The End


Shiet vilken hektisk vecka det har varit, skola, jobb och plugg heela tiden! Men idag var det sista dagen på Berså och ikväll är det avslutningsmiddag på Vin o Pasta :)
Igår hade vi bar och free pour-prov, sjuukt nervös men det gick bra på båda stationerna. Det har nog aldrig varit så roligt i baren trots att Daniel stog framför en och kollade in minsta lilla rörelse man tog, så gjorde men så simpla fel också men det var ändå okej.

Vi hade två andra prov idag också, skriftligt på allt vi har lärt oss under kursen, alla regler, drinkar och all fakta + flairprov. Flairen gick bra, det gjorde drinkarna också och jag hoppas på samma resultat på faktan.. ;S

Nu ska jag fixa inför ikväll och börja ta fram kläder, har ju lite beslutsångest när det gäller sånna här saker (A)


Taggad


Imorgon kommer dagen hela EBS-klassen har väntat på, nämligen fyllefredan! Daniel ska blanda runt 90 drinkar, cocktails och shottar som vi ska få hälla i oss och sedan ställa oss bakom baren för att se om vi klarar av att komma ihåg några recept över huvudtaget.. ;P Ni får veta mer imorgon, om jag är i skick till det annars informerar jag om allt på lördag ;) får inte glömma kameran imorgon, haha! ;S


Nu ska jag krama kudden ♥ sleep tight!


Upp i sadeln igen


Idag är jag såpass ärlig att jag kan berätta att jag förlorade mot Christoffer i free pour, han är jätte duktig! ;S
Jag kan drinkarna bättre och jag fick en förbättrad tid i baren, ganska nöjd med dagen ändå :)
När vi stog och skulle ta tid på drinkarna och jag skulle hälla upp vätskan med dubbelgrepp så gick den ena flaskan sönder i handen på mig och glassplitter satte sig i fingrarna på mig.. Det gjorde lite ont men det var bara att tejpa ihop sig och börja om, jag har inte tid att lipa ;)

Imorgon är det prov och jobb som gäller och snart kommer den efterlängtade fyllefredan som hela klassen har väntat på men det berättar jag inget om just nu.. ;) Night night


Sammanfattning.


Jag är så sjukt trött nu att jag kan sova i en vecka! ;S jobb och skola varje dag.. det är stressigt i skolan och vi har börjat med tidtagning i baren att man blir alldeles skakig och såå uppe i varv och när man kommer hem så blir man trött men måste skynda iväg till jobbet för ännu en stressig tid och hinner inte plugga förens på natta..

I fredags stack jag, Linn, Guro, deras två vänner, min bror och hans kompis till Excet och hade jätte trevligt. Vi var bättre än deras bartender också, det kändes bra ;) Träffade Carro och Krisma på dansgolvet med och vi ägde sönder! haha.. Yes, we did! ♥ På lördagen var jag så trött att jag somnade vid 6-7, tvingades ur sängen för lite mys med familjen men kände snabbt att jag inte skulle kunna hålla ögonen öppna så jag gick in till rummet igen och somnade inför natten runt 10. Gött ere! Söndagen bestod bara av plugg, så kul hade jag den dagen gott folk.


Nu ska jag läsa igenom morgondagens drinkar och sedan sova så jag orkar upp imorgon... Gonatt!

 

 


Nöjd!


Idag har varit en bra dag! Det gick bra på provet, vann free pour-tävlingen mot Oliver och har blivit bättre i baren :) Innan vi gick hem så fick vi smaka på alla likörer som var mycket godare än alla bitters och spritsorter vi fick smaka på förra veckan. Efter att vi fått smaka på dom så blandade Daniel ihop olika sorter med varandra så det blev två smaker i samma, jag fick två jättegoda! Ingen aning om vad det var men tror en utav dom blev malibu och sourz apple, mums! ♥ det är inte alla som får dricka på skoltid, i like it ;)

Nu ska jag färga håret och göra mig iordning för en kväll på stan med Linn och Guro!



Apple Martini ♥

 


Plugghäst!


Jaa gott folk, nu sitter jag ännu en dag med datan och böckerna i knät och försöker plugga..
Idag är faktiskt den enda gången som jag har missat bartenderskolan på tv, just för att jag själv har så mycket att göra och plugga på min egna barskola! Jag har aldrig varit den som har pluggat speciellt mycket, jag slappade mest runt och stressplugga sista kvällen innan provet när vi nu hade det. Men det får jag fan för nu, det är plugg varenda *pip* dag och min hjärna går på högvarv, och man är igång heela tiden men fy så roligt det är och man får verkligen en kick när man är bra på det man gör! =D

Börjar även känna att mina tider inte passar i den här kursen, uppe sent och gå upp tidigt funkar liksom inte så jag får försöka att göra någonting åt det men tiden rinner iväg när man sitter här så det är lätt att det blir alldeles för sent vissa dagar..



Nej, återigen ska jag gräva ner ansiktet i teoriboken tills jag inte orkar hålla upp mina ögon öppna mer.. Börjar bli ganska trött på att säga att jag ska fortsätta plugga men det är så det är nu och 2 veckor framåt, jag kommer att ha glädje av det längre fram :)

                                                                                                                                             

får smulor tillbaks..


Slumpat


Tjenis penis! Jag måste börja med att förklara för er som läste inlägget igår kväll som nu blivit borttaget att jag skrev det i stundens hetta och att jag sedan lugnade ner mig och insåg att det var onödigt skrivet. Ni som inte hann läsa det, never mind, hade det varit viktigt eller intressant så hade det varit kvar ;)
                                                                                                                                                                                                    

Idag var en jobbig dag! Först hade vi två prov, ett med sprit-teori och ett med drinkarna, sedan gjorde vi som vanligt och delade in oss i tre olika stationer. Jag kunde verkligen inte koncentrera mig någonstans, jag mådde så sjukt illa så allt åkte in genom det ena örat och ut i det andra direkt.. Jag, Linn, Tina och Guro gick och åt kina lunch på Spice, jättegott! Efter lunchen stängde vi ner stationerna och Daniel och Julian radade upp 15 olika spritsorter/smaker som vi skulle få smaka på. Det vi inte visste var att Daniel tyckte att vi skulle shotta upp det sen för att slippa hälla ut all sprit.. Och jag som inte tål tequila tog till mig en annan sort och då sa han att han skulle dela ut dom till oss istället och självklart så fick jag tequilan och en annan slumpad shott som visade sig vara Captain Morgan. Det hela skulle gå ut på att vi skulle kunna känna de olika smakerna och säga vad det va vi drack och jag fick de två sorter som jag tycker om allra minst, tequila och rom!
                                                                                                                                                                                                     


Jag måste bara "hylla" en drink som jag tyckte väldigt mycket om i fredags som är en av dom drinkarna jag tänker beställa ute i fortsättningen, nämligen Seabreeze!

                                                                  

4 cl Vodka
6 cl Tranbärsjuice
Floata 4 cl Grapefruktsjuice

Bygg med i ett highball glas, njut! ;)

 


Gammal..?


Festen igår blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men för det mesta var det trevligt, förutom att jag kände mig väldigt gammal jämfört med folket där, tänker inte berätta åldern på dom! ;S det var inga jag skulle skutta in på en fest till i vanliga fall men vad gör man inte när Gööran fyller år! ;P

                                           


Ändrade planer


Jaa gott folk, det blev en välbehövlig sovmorgon idag, underbart! Igår så var det meningen att vi skulle gå ut och jag var jätte pepp i skolan, Daniel blandade drinkar som vi fick smaka på och sedan dricka upp och jag var hel spänd för att få dansa på kvällen. Det började med att jag och Carro tog följe ut till Sandra där det bjöds på shottar, drinkar och dans. På bussen in till stan så splittrades gruppen och jag, Carro och Krisma blev själva. Det var då det blev så fel Krisma skulle upp och jobba kl 7 idag och åkte hem och jag och Carro kändes oss bara allmänt slöa så vi bestämde oss för att åka hem och sova och vila upp oss, det behöves efter den här hektiska veckan. Jag får ta igen allt ikväll istället, ska nämligen till Lidome på fest/kalas, ska bli trevligt!

C ya! ;)


slutkörd


Nu är jag heelt tömd på krafter, har varit i full gång och uppe i varv hela dagen, först i skolan och sedan första dagen på jobbet direkt efteråt..
Ska bli skönt att det är fredag imorgon så man kan vila upp sig i helgen efter den här hektiska veckan som varit! Jag tror dock inte att det blir så lungt i helgen men man kan ju iallafall sova ut ♥

Nu blir det ännu en gång plugg såå, tjingeling!

Smakprov


Dagen började med drinkprov som gick galant, såklart ;) efter det blev det full fart med nya flairtrick och ännu mer att hålla koll på i baren. Kan ju säga att efter bara ett par dagar på kursen har jag bestämt mig för att inte klaga så på bartendrar ute så som jag har gjort innan, man får totalt hjärnsläpp och det är tusen saker som ska göras så, förlåt =P man blir så fruktansvärt trött efter att ha vart uppe i varv hela dagen och helt fokuserad på det man ska göra så när jag kommer hem på dagarna så vill jag bara lägga mig och sova tills imorgon men det går ju inte eftersom jag måste plugga varenda jävla dag! :S

Efter lunch idag gick vi till en krog som heter Tranquilo för att vara med på deras workhop. Vi fick smaka på ett flertal olika drinkar och spritsorter. Han jobbade mycket med tequila och gin, jag som tål tequila så bra (Y) de flesta drinkar var jättegoda och man ville gärna ha mer men det fanns en och annan som man helst hade velat spotta ut eller sköljt ner med vatten.. Det hade vart populärt, not! Det var iallafall väldigt roligt att vara där och intressant att lyssna och titta på, man lärde sig en hel del.

Nu blir det tillbaka till pluggandet, tjosan!

Blåmärken -


Provet idag kändes bra, jag kunde alla frågor förutom vilken färgbeteckning äpplejuice har men annars gick allt kanon tror jag, återstår att se imorgon! ;) Direkt efter provet plockade vi fram saker till tre olika stationer, baren, flair och free pour. Jag hamnade i baren först och vi skulle göra drinkarna vi hade haft prov på, bla. Screwdriver, Cuba Libre och White Russian. När man väl stog i baren så släppte allt och man glömde bort nästan allt men jag fixade det ändå :) sedan bytade vi till free pour och övade på bounce och greppen på flaskan, vilket behövdes. Sista stationen var flair, det var jätte svårt, har hela händerna fulla med blåmärken av flaskan jag försökte fånga i luften men det blir att öva varje dag! ;P prov imorgon igen på nya drinkar! Sedan blir det att kolla på barskolan på 3an!

                                                     

Dag ett.


Idag var det första dagen på Europeiska BartenderSkolan som hålls på Berså. Det var mycket att ta in men det var roligt. Vi fick börja nästan direkt med att öva på free pouring och att bounca, det var jätte svårt! Det tog ett tag innan jag lärde mig bouncen och att räkna tillräckligt snabbt. Fick en hel del vatten på mig medans vi höll på men äsch, det torkar ju ;) har ganska mycket läxa att plugga på idag, har prov imorgon bitti. Det är roligt när det börjar hårt med en gång! NOT! men nu ska jag lägga mig i sängen och läsa tills ögonen sluts.. (N)


                                                                          


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus